Proiect în parteneriat pentru voluntari!

altAsociația Filantropia Severin în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mehedinți și cu Episcopia Severinului și Strehaiei au inițiat pentru tinerii de liceu, voluntari ai Asociației Filantropia Severin și ai C.P.E.C.A Mehedinți, proiectul ”SPONTAN”.

Acest proiect își  propune să contribuie la prevenirea consumului de droguri și a comportamentelor de risc la delicvența juvenilă în rândul tinerilor;  să-i conștientizeze pe tineri cu privire la riscurile letale ale consumului de droguri; să desfășoare sesiuni de formare pentru dezvoltarea unor abilități în prevenirea consumului de droguri și pentru optimizarea relațiilor sociale; să dezvolte o atitudine proactivă tinerilor, prin implicarea acestora în viața comunității locale.  

      La acest proiect au participat 20 de tineri liceeni, voluntari ai Asociației, dar și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mehedinți, care, pe parcursul a 4 sesiuni de formare, desfășurate în sala ”Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului și Strehaiei, în perioada 05.11.2012 - 09.11.2012, au fost instruiți asupra unor teme de interes precum: nevoile adolescentului, comunicarea, conflictul, factorii de risc și de protecție, discriminarea și riscurile asociate consumului de droguri.   

      Proiectul se va încheia pe 16 noiembrie prin realizarea fișei de evaluare finală și a testelor de evaluare a satisfacției. De asemenea, coordonatorii proiectului vor mediatiza activitățile acestuia la postul de radio ”Lumina” al Episcopiei Severinului și Strehaiei, în cadrul emisiunii ”În slujirea aproapelui”.