Despre serviciul medical de îngrijiri la domiciliu

 

Asociaţia Filantropia Severin, mai aproape de cei aflaţi în suferinţă!

Serviciul medical de îngrijiri la domiciliu

 

 

      Preocupaţi de grija pentru persoanele aflate în nevoi şi suferinţe, membrii Asociaţiei Filantropia Severin au înfiinţat la sfârşitul anului trecut, un serviciu gratuit de îngrijiri medicale la domiciliu. Serviciul se adresează persoanelor bolnave cu afecţiuni acute și/sau cornice din Drobeta Turnu Severin şi din localităţile limitrofe, care prezintă un anumit nivel de dependenţă şi o capacitate redusă de a se deplasa la o unitate sanitară, în vederea asigurării îngrijirilor ambulatorii recomandate de medici.

      Pentru persoanele care întâmpină astfel de probleme s-a constituit, în cadrul acestui serviciu, o echipă interdisciplinară care va acorda bolnavului o îngrijire completă, în concordanţă cu specializarea fiecărui membru. Din această echipă fac parte: un medic, un asistent medical, un asistent social, un preot şi un psiholog. Se doreşte în acest fel o abordare integrală a serviciilor oferite, în funcţie de problematica fiecărui beneficiar.

      Persoanele care au nevoie de astfel de servicii vor fi identificate prin intermediul medicilor de familie, care îşi pot informa pacienţii aflaţi în dificultate, cu privire la existenţa acestui serviciu.  Serviciul se bazează pe o bună colaborare cu medicii specialişti, având ca punct de plecare un plan de îngrijire la domiciliu, ce prevede profilul tratamentului, frecvenţa administrării acestuia sau perioada în care beneficiază de tratament. Asistentul medical va fi alături de bolnav pe parcursul efectuării tratamentului, asistentul social îl informează cu privire la drepturile pe care le are din punct de vedere al prestaţiilor sociale şi care sunt demersurile pentru a le obţine, preotul asigură suportul emoțional și consilierea spirituală, iar psihologul, consilierea psihologică.  

     Prin intermediul serviciului medical de îngrijiri  la domiciliu, dorim să venim în sprijinul persoanelor bolnave, împlinind astfel porunca iubirii aproapelui aflat în suferință. Pentru susținerea acestui serviciu, Asociația Filantropia Severin a încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Mehedinţi  un contract de furnizare de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu.

      Persoanele interesate pot cere informaţii la numărul de telefon -  0733. 808. 593, pot accesa site-ul w.w.w.filantropiaseverin.ro, sau se pot adresa direct la sediul asociaţiei din str. I.G. Bibicescu, nr.6, Drobeta Turnu Severin, tel. 0252.333.049.