Federaţia Filantropia la Conferinţa Naţională a Economiei Sociale

altFederaţia Filantropia a participat în 15 noiembrie 2012 la cea de-a doua ediţie a Conferinţei Naţionale a Economiei Sociale desfăşurate la Bucureşti, sub titlul "Spre o economie a solidarităţii". Federaţia a fost reprezentată la acest eveniment de directorul executiv diac. Cosmin Grigorescu.

Acesta a susţinut o scurtă prezentare, cu titlul "Filantropie şi economie socială", prin care a fost prezentat rolul parohiei în dezvoltarea economiei sociale, ca furnizor de servicii sociale private, informează site-ul federatia-filantropia.ro, citat de Ziarul Lumina.

La conferinţă au participat aproximativ 100 de experţi locali, naţionali şi europeni, reprezentanţi ai sectorului public şi reprezentanţi ai celor trei sectoare principale ale economiei sociale din România – ONG-uri, uniuni de credit şi cooperative.  

În cadrul conferinţei au fost discutate principalele probleme cu care se confruntă acest sector, care s-a dovedit rezistent în această perioadă de criză şi care acoperă deja peste 100.000 de locuri de muncă. 

Discursul de deschidere a fost susţinut de Ionuţ Sibian, directorul executiv al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Printre invitaţii de seamă la eveniment s-a numărat şi ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale, Mariana Câmpeanu.

Tot cu această ocazie, a fost lansată şi ediţia 2012 a Atlasului Economiei Sociale, care include cele mai recente date statistice economice şi financiare ale sectorului şi cele mai recente tendinţe înregistrate în România. 

Evenimentul a fost organizat de FDSC, în cadrul proiectului "PROMETEUS - Promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educaţie şi formare profesională la standarde europene". 

De la înfiinţare şi până în prezent, Federaţia Filantropia a fost implicată în mod direct în dezvoltarea economiei sociale prin două proiecte: "Întreprinderi sociale pentru incluziune socială" (proiect încheiat în 2011) şi SOCIAL - Strategia de Ocupare şi Calificare prin Învăţare şi Activităţi pentru Libertate (proiect aflat în derulare).

Sursa: basilica.ro