Sesiune de informare în cadrul proiectului FORTE

altLa sediul Protopopiatului Strehaia a avut loc ieri, 19 noiembrie, o sesiune de informare în „Prevenirea şi combaterea violenţei în familie”. La această sesiune au fost invitaţi să participe preoţi din protopopiat, angajaţi ai BOR, precum şi persoane care nu au mai participat la activităţi pe proiectul FORTE.

Evenimentul a avut drept scop creşterea gradului de implicare a preotului în prevenirea şi combaterea  violenţei în familie în cadrul comunităţii.

Sesiunea de informare a fost organizată de către Centrul de Resurse pentru Formare şi Dezvoltare Personală „Drobeta”, din Drobeta Turnu Severin, în cadrul proiectului FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social, implementat de Federaţia Filantropia în parteneriat cu Patriarhia Română, IFI şi Global Comercium. În cadrul sesiunii de informare au fost prezentate etapele, formele actului violent, precum şi rolul preotului în prevenirea şi combaterea acestui flagel al secolului XXI.

Prin desfăşurarea acestor sesiuni organizate de membrii echipei locale din cadrul Centrului de Resurse pentru Formare şi Dezvoltare Personală „Drobeta”, din Drobeta Turnu Severin se doreşte atingerea unuia dintre obiectivele proiectului şi anume: îmbunătăţirea competenţelor angajaţilor din cadrul instituţiilor naţionale, regionale şi locale, care să acţioneze ca un partener mai eficient, mai transparent şi sustenabil în domeniul incluziunii sociale.