Eveniment de tip "biblioteca vie" în cadrul Săptămânii voluntarului creştin

altÎn cadrul „Săptămânii voluntarului creştin”, Asociaţia Filantropia Severin a Episcopiei Severinului şi Strehaiei, a organizat joi, 18 octombrie, o întâlnire cu tinerii liceeni în scopul  orientării acestora în carieră.

Întâlnirea desfăşurată la Castelul Artelor din municipiu, sub forma unei „biblioteci vii”, s-a bucurat de prezenţa mai multor specialişti severineni, care şi-au prezentat  domeniul de activitate, cu punctele tari şi slabe,  

”Biblioteca vie” funcționează ca o bibliotecă obișnuită – ”cititorii” vin și împrumută ”cărți” pentru o perioadă limitată de timp. După ce au “citit” cărțile, le returnează în bibliotecă. Cărțile din biblioteca vie sunt oameni cu povești care pot da cititorului o experiență unică de învățare în domeniul diversității și al interculturalității.  

Tinerii care au avut rolul cititorului în acest spaţiu nedefinit al cărţilor umane sunt elevi în clasele terminale de la Colegiul Naţional Traian, Colegiul Naţional Gh. Ţiţeica şi Colegiul Tehnic Decebal. 

Voluntarii, avându-l ca moderator pe Pr. George Smeu, director executiv al Asociaţiei Filantropia Severin, au  interacţionat în mod direct cu reprezentanţii diverselor profesii, formându-şi percepţii noi asupra normelor de lucru şi sistemelor de valori din mediul profesional românesc. 

Au purtat astfel conversații productive cu un economist, un preot, un profesor, un asistent social, un psiholog și un polițist.

O prezență extrem de importantă în cadrul întâlnirii a fost doamna Mihaela Paraschivescu, coordonator al granturilor pe democrație la Ambasada Statelor Unite ale Americii  la București, instituție care a finanțat mai multe proiecte ale Asociației, derulate cu succes.  

Reprezentanta Ambasadei a lăudat membrii Asociației, exprimându-și  admirația față de capacitatea echipei, coordonate de Pr. George Smeu, de a continua proiectele finanțate de către Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, chiar și după încheierea acestora.

Doamna Mihaela Paraschivescu a subliniat faptul că voluntariatul este ”a doua natură a tânărului american”, ocupându-i majoritatea timpului liber, iar liceenii severineni au făcut alegerea cea mai bună prin implicarea lor în activități de voluntariat, fapt care ar trebui să devină ”un mod de viață”.

 ”Săptămâna Voluntarului Creştin” se va încheia, vineri 19 octombrie, printr-o întâlnire cu voluntarii Asociaţiei Filantropia Severin în vederea realizării unui mini-proiect propriu, ce  va avea ca grup ţintă copiii din familiile sărace.

 title title title