Atelierul „Sf. Apostol şi Evanghelist Luca” şi-a serbat ocrotitorul

 Biserica Ortodoxă îl serbează astăzi, 18 octombrie, pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca. Cu acest prilej, atelierul de icoane „Sf. Apostol şi Evanghelist Luca” al Asociației Filantropia Severin, și-a serbat ocrotitorul. Un sobor de preoţi, condus de Părintele Director, Smeu George, a săvârșit  slujba de sfințire și a rostit

 rugăciuni de mulţumire către Dumnezeu pentru realizările obținute de atelierul de icoane în acest an.

Atelierul de icoane „Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca” a fost înființat în cadrul proiectului  “Întreprinderi sociale pentru incluziune socială”, încheiat în septembrie 2011, și este situat în curtea Bisericii ”Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, din cartierul Schela Cladovei, din Drobeta Turnu Severin.  

Trebuie subliniat faptul că atelierul de icoane funcționează ca întreprindere socială administrată de Asociația Filantropia Severin, iar venitul obţinut din comercializarea icoanelor realizate în acest atelier este folosit pentru susținerea activităților social-filantropice ale organizației şi asigură salariul celor cinci tineri angajați aici.  

Atelierul execută, la comandă, icoane litografiate pe pal sau plastifiate, de diferite mărimi, reprezentând sfinţi sau praznice din calendarul creştin ortodox.  

Comenzile se pot face la magazinul de prezentare din Dr. Tr. Severin, str. Mihai Eminescu, nr. 1, de luni până vineri, între orele 8-16 sau la telefon: 0727 844 361. De asemenea, comenzile pot fi făcute şi on-line, la adresa www.ateliericoane.ro.