SĂPTĂMÂNA VOLUNTARULUI CREŞTIN

altÎn perioada 15-19 octombrie 2012, Asociaţia Filantropia Severin organizează mai multe evenimente în Drobeta Turnu Severin, desfăşurate sub genericul ”Săptămâna voluntarului creștin”, în care vor fi implicaţi voluntari ai organizaţiei. 

Ne dorim ca prin aceste acţiuni să promovăm voluntariatul în rândul tinerilor prin implicarea acestora în activităţi derulate în sprijinul unor categorii sociale defavorizate, precum: persoanele cu deficienţă de vedere (15 octombrie – Ziua bastonului alb) şi persoanele cu deficienţă de auz şi vorbire (16 octombrie – Asociaţia Surzilor din Dr. Tr. Severin).

Tinerii voluntari vor interacţiona direct cu aceste persoane şi vor participa la realizarea unor campanii de informare şi sensibilizarea a opiniei publice cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele cu deficienţă din municipiul nostru. 

De asemenea, joi, 18 octombrie, începând cu ora 15.00, va fi organizată  la Castelul Artelor o întâlnire cu tinerii liceeni de la Colegiul Naţional Traian, Colegiul Naţional Gh. Ţiţeica şi Colegiul Tehnic Decebal, ce va avea ca scop orientarea acestora în carieră, fiind  prezenţi specialişti din diferite domenii.

”SĂPTĂMÂNA VOLUNTARULUI CREŞTIN” se va încheia, vineri 19 octombrie, printr-o întâlnire cu voluntarii Asociaţiei Filantropia Severin pentru a realiza un mini proiect propriu, ce  va avea ca grup ţintă copiii din familiile sărace.