Vizită de studiu la Asociația Filantropia Severin!

    alt                                                                                                                                               

      În perioada 12-14 decembrie 2012, Asociația Filantropia Severin a primit vizita reprezentanților a două organizații creștin-ortodoxe, membre ale Federației Filantropia a Patriarhiei Române: Fundația ”Sf. Sava” de la Buzău și Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Această vizită de studiu s-a realizat în cadrul proiectului ”Împreună pentru servicii sociale mai bune - Constituirea capacității organizaționale a unei rețele naționale de ONG-uri creștine”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, fiind implementat de IOCC România, în parteneriat cu Federația Filantropia și Patriarhia Română.

   Prin acest program de vizite de studiu, 40 de angajați ai organizațiilor membre ale Federației Filantropia, între care se numără și Asociația Filantropia Severin, pot beneficia de 200 zile de schimburi de experiență în sfera furnizării serviciilor sociale.

   Agenda de lucru a constituit-o, în principal, vizitarea centrelor sociale: Didim cel Orb și Sf. Moise Proorocul și  a întreprinderii sociale - Atelierul de icoane ”Sf. Ap. și Evg. Luca”, precum și discuțiile asupra unor teme de interes, precum: economia socială și întreprinderile sociale, asistarea persoanelor cu deficiență de vedere, metode de fund-raising folosite, voluntariatul și activitățile Centrului resursă pentru voluntari, asistarea persoanelor cu deficiență de auz și vorbire.

   Elementul surpriză al acestei vizite de studiu l-a constituit lansarea Calendarului creștin-ortodox în braille pentru anul 2013, la sediul Asociației Nevăzătorilor din Dr. Tr. Severin, în data de 12.12.2012, eveniment care s-a bucurat de prezența a numeroși membrii și invitați de seamă.

   Reprezentanții organizațiilor creștine ortodoxe participante la această vizită de studiu s-au arătat impresionați de activitatea Asociației Filantropia Severin, apreciind că, deși suntem o organizație relativ recent înființată, am reușit cu resursele umane și financiare de care dispunem să realizăm lucruri deosebite pentru beneficiarii noștri (ex. Centrul Didim cel Orb, Atelierul de icoane ”Sf. Ap. și Evg. Luca”).

   Le mulțumim organizatorilor pentru posibilitatea oferită de a ne cunoaște mai bine și de a întări legăturile dintre noi, ca și organizații creștin-ortodoxe, de a pune bazele unor viitoare colaborări și pateneriate, de a învăța unii de la alții, pentru a fi și mai eficienți în ceea ce facem - oferirea de servicii sociale, și de asemenea, mulțumim participanților la această vizită de studiu pentru impresiile, gândurile și cuvintele frumoase și pline de încurajare, dorindu-le multe realizări în cadrul organizațiilor în care activează!