Îndrăznește să devii ceea ce visezi!

altAsociația Filantropia Severin  organizează joi 18 octombrie, începând cu ora 15.00, la Castelul  Artelor din Dr. Tr. Severin evenimentul de tip  ”biblioteca vie” , intitulat ”Îndrăznește să devii ceea ce visezi!” .

Scopul acestui eveniment, la care vor participa liceenii din clasele a XI-a și a XII-a  de la Colegiul Național Traian, Colegiul Tehnic Decebal și Colegiul Național Gheorghe Țițeica din municipiul nostru, îl constituie orientarea  acestora în carieră.

La acest eveniment vor participa specialiști din diverse domenii  de activitate care îi vor ajuta pe tineri, prin experiența lor profesională,  să facă alegerea potrivită în ceea ce privește cariera. Se dorește ca în urma acestui proces de educație non-formală, elevii să fie capabili să ia decizii informate, în cunoștință de cauză, cu privire la îmbrățișarea viitoarei lor cariere; să-și clarifice obiectivele legate de cariera pe care doresc să o aleagă și a modului în care aceste obiective pot fi atinse; precum și clarificarea pasiunilor, valorilor și intereselor personale, identificarea punctelor forte și a celor de îmbunătățit și a felului în care acestea conlucrează în viața profesională.

Evenimentul face parte din seria de activități inițiate de membrii și voluntarii Asociației Filantropia Severin în perioada 15-19 octombrie, intitulată ”Săptămâna voluntarului creștin”, având drept scop promovarea voluntariatului în rândul tinerilor din Dr. Tr. Severin și încurajarea acestora de a se implica, ca voluntari, în activități derulate de organizațiile nonguvernamentale din județul nostru și din țară, în sprijinul comunității.