Proiectul ”Centru Resursă pentru Voluntari în Drobeta Turnu Severin

       alt                              alt

      Proiectul „Resource Center for Volunteers in Drobeta Turnu Severin” a fost finanţat de Ambasada Statelor Unite ale Americii din România și implementat de Asociația Filantropia Severin. Scopul acestui proiect l-a constituit creşterea gradului de implicare a tinerilor din municipiul nostru în activităţi de voluntariat, prin crearea unui centru pentru tinerii ce doresc să devină voluntari.

 

      Centrul înfiinţat în cadrul proiectului şi-a propus să formeze 20 de tineri pentru a deveni voluntari activi în mediul ONG, care să se implice în cel puţin 2 proiecte cu impact pentru comunitate şi să iniţieze 2 campanii de informare şi sensibilizare a opiniei publice cu privire la nevoile persoanelor cu deficienţă din Drobeta Turnu Severin. De asemenea, Centrul resursă pentru voluntari a organiza mai multe cursuri de formare pentru tineri pe diferite teme de interes, precum: comunicare, managementul voluntarilor, fundraising sau team-work.

 

      Prin Proiectul „Centru resursă pentru voluntari în Drobeta Turnu Severin”, Asociaţia Filantropia Severin doreşte să încurajeze şi să promoveze voluntariatul în rândul tinerilor din municipiul nostru, pentru ca aceştia să devină persoane implicate în viaţa comunităţii din care fac parte şi responsabile faţă de problemele cu care se confruntă semenii lor.

      Proiectul s-a desfăşurat în perioada 23.09.2011 – 31.12.2012, beneficind de un buget de 15450 dolari, contribuţia Asociaţiei Filantropia Severin fiind de 7000 de dolari, iar 8450 de dolari a reprezentat finanţarea primită de la Ambasada Statelor Unite ale Americii din România.