Săptămâna voluntarului creștin

       În perioada 15-19 octombrie 2012, Asociația Filantropia Severin a organizat mai multe evenimente în Dr. Tr. Severin, desfășurate sub genericul ”Săptămâna voluntarului creștin”, în care au fost implicați voluntari ai organizației și ai Centrului Resursă pentru Voluntari. Prin aceste acțiuni s-a dorit promovarea voluntariatului în rândul tinerilor prin implicarea acestora în activități derulate în sprijinul unor categorii sociale defavorizate: persoanele cu deficiență de vedere (15 oct. - Ziua Bastonului Alb) și persoanele cu deficiență de auz și vorbire (16 oct. - Asociația Surzilor din Dr. Tr. Severin).

      Tinerii voluntari au interacționat direct cu aceste persoane și au participat la realizarea unor campanii de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele cu deficiență din municipiul nostru.

      Miercuri, 17 octombrie, voluntarii Centrului Resursă pentru Voluntariat au vizitat întreprinderea socială - Atelierul de icoane ”Sf. Ap. și Evg. Luca” din cartierul Schela, unde au aflat despre principiile care stau la baza economiei sociale și despre procesul de producție al icoanelor litografiate.

      Joi, 18 octombrie, începând cu ora 15.00, a fost organizată la Castelul Artelor o întâlnire cu tinerii liceeni de la Colegiul Național Traian, Colegiul Național Gh. Țițeica și Colegiul Tehnic Decebal, mulți dintre aceștia voluntari ai Centrului, ce a avut drept scop orientarea acestora în carieră, fiind prezenți specialiști din diverse domenii.

      ”Săptămâna voluntarului creștin” s-a încheiat vineri, 19 octombrie, cu o întâlnire a voluntarilor Centrului Resursă pentru Voluntari, în vederea realizării unui mini-proiect, ce va fi derulat în perioada noiembrie-decembrie 2012 și care va avea ca grup țintă copiii din Centrul de Supraveghere, Orientare și Integrare ”Sf. Nicodim” din Gura Văii.

             alt                 alt