Îndrăznește să devii ceea ce visezi!

 

      Evenimentul de tip „biblioteca vie” s-a desfăşurat la Castelul Artelor din municipiul Dr. Tr. Severin și s-a bucurat de prezenţa mai multor specialişti severineni, care şi-au prezentat domeniul de activitate, cu punctele tari şi slabe.

Tinerii, care au avut rolul ”cititorului” în acest spaţiu nedefinit al ”cărţilor umane”, au fost elevi în clasele terminale de la Colegiul Naţional Traian, Colegiul Naţional Gh. Ţiţeica şi Colegiul Tehnic Decebal.

      Voluntarii, avându-l ca moderator pe Pr. George Smeu, director executiv al Asociaţiei Filantropia Severin, au interacţionat în mod direct cu reprezentanţii diverselor profesii, formându-şi percepţii noi asupra normelor de lucru şi sistemelor de valori din mediul profesional românesc.

      La acest eveniment au participat specialiști din diverse domenii de activitate care i-au ajutat pe tineri, prin experiența lor profesională, să facă alegerea potrivită în ceea ce privește cariera.

În urma acestui proces de educație non-formală, elevii au fost capabili să ia decizii informate, în cunoștință de cauză, cu privire la îmbrățișarea viitoarei lor cariere; să-și clarifice obiectivele legate de cariera pe care doresc să o aleagă și a modului în care aceste obiective pot fi atinse.

      O prezență deosebită în cadrul întâlnirii a fost doamna Mihaela Paraschivescu, coordonator al granturilor pe democrație la Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, instituție care a finanțat mai multe proiecte ale organizației, derulate cu succes, care a subliniat faptul că voluntariatul este ”a doua natură a tânărului american”, ocupându-i majoritatea timpului liber, iar liceenii severineni au făcut alegerea cea mai bună prin implicarea lor în activități de voluntariat, fapt care ar trebui să devină ”un mod de viață”.

        alt                     alt